Ideea: Bolgstock Ibănești (Mureș)

 

A pornit totul ca o glumă. Renovasem căsuța de la țară și, după toată tevatura asta, am constatat că mă simt acolo mai bine chiar decât acasă. Iarna, cald; vara, răcoare; liniște, cât încape; loc berechet…

Primii care ne-au vizitat au fost Geo cu Liviu. Eram atât de fericiți și exuberanți că ne vedem față în față, încât am ajuns să-l călcăm pe nervi pe ”peștișor”, prins până peste urechi cu gătitul; n-avea loc de noi, care-i stăteam mereu în cale, așa că ne-a hușuit de acolo destul de neelegant. La cină însă, eram deja toți buni prieteni, așa că am ținut-o așa, ore în șir, în târnaț, cu palincă scoasă de pe gheață, aburind în pahare și stinsă cu bere. Pe la miezul nopții, băieții au picat ca secerați, așa că am rămas doar noi fetele, la o vorbă care s-a prelungit mult în noapte. Cred că atunci a apărut germenele taberei.

A urmat apoi Virtualul, care se întorcea de la Fâncel, aflat la o aruncătură de băț de Ibănești, unde încercase (încă o dată, dar, despre asta, poate că vă va povesti el), să coacă o oaie în țăst. Atunci a făcut și el cunoștiință cu vestita palincă, tot în târnaț, fiindcă era așa de frumos afară, încât nu merita să ne pierdem timpul înăuntru. Cred că atunci am pus sămânța în pământ, ca să continuăm cu metafora nu prea fericită pe care am ales-o. Și când zic ”am pus-o” și ”sămânța”, mă refer exact la tabără, nu la ce s-ar gândi unii cu minți mai perverse. :D

Deci, facem tabără la Ibănești! Prima dată, m-am gândit că va fi un eveniment aproape de tip familial, cu 4-5 prieteni adunați de prin țară și din străinătățuri, fără pretenții, dar cu multă voie bună. Dar, odată anunțată intenția, doritorii s-au dovedit a fi mai mulți decât i-am putea noi cuprinde între gardurile curții noastre, așa că a trebuit să regândim totul. Moment în care a intrat în acțiune Virtualul, care a întocmit un plan, cu obiective, termene, proiecții etc. Are o energie omul ăsta de m-a speriat! Și nu se mărginește să zică, ci pune mâna și chiar face. Veți vedea cu ochii voștri ce și cum. Deocamdată, a venit cu noi să prospecteze terenul, a găsit niște oportunități, face rost de parteneriate etc. Trebuie să recunosc că eu, prinsă pentru câteva săptămâni cu alte treburi, am lăsat-o mai moale, așa cum se întâmplă când știi că este cineva care veghează și acționează în locul tău. Începând însă cu data de 10.07.2011, vom intra în linie dreaptă cum s-ar spune și vom accelera un pic ritmul pregătirilor.

Oricum ar fi, zona e frumoasă, aerul curat, liniște, cât cuprinde… am mai spus-o. Ah, uitasem să zic despre ce perioadă este vorba! 16-21 august. La Ibănești, în județul Mureș, pe care-l voi prezenta mai detaliat într-o postare viitoare.

Până atunci, să auzim numai de bine, iar dacă aveți idei, sugestii, nu ezitați să ni le comunicați!

About silavaracald